Scriptie nakijken op taalfouten

Stress, bloed, zweet en tranen. Het zijn de bekende symptomen die opspelen tijdens een afstudeertraject. Want het schrijven van een scriptie blijkt voor veel studenten een bijzonder lastige opgave zijn.

Correct Nederlands

Om goed onderzoek te kunnen doen, moet je immers over gedegen kennis en vaardigheden beschikken. Het vinden van de juiste hoofd- en deelvragen bezorgt menig student al de nodige kopzorgen. En dan hebben we niet eens over een passend theoretisch kader, het correct verzamelen van gegevens en de grondige analyse ervan. En alsof het al niet moeilijk genoeg is, dient je scriptie van A tot Z in correct Nederlands geschreven te zijn.

Taalfouten nakijken scriptie

Het zal geen verrassing zijn, maar het nakijken van je scriptie op taalfouten is echt een cruciaal onderdeel van je afstudeertraject. Natuurlijk, we maken allemaal wel eens taalfouten. Toch oogt het slordig en weinig professioneel wanneer het gebeurt. De Nederlandse taal is niet eenvoudig en zit vol valkuilen. Schrijf je bepaalde woorden nou aan elkaar, met een streepje of toch los van elkaar? Wanneer gebruik je hun of hen? En hoe zit het met interpunctie (komma, dubbele punt, etc.). Afijn, je scriptie nakijken op taalfouten is een must voor elke student.

Controle of kontrole?

Taal leeft en is eigenlijk altijd in beweging. Naarmate je ouder wordt, weet je steeds beter dat taal voortdurend verandert. Als student kun je misschien weinig met dit gegeven. Tegelijkertijd verklaart dit een hoop dingen. Neem nou het woord ‘controle’. Dit werd vroeger nog met een ‘k’ geschreven. Daar kun je tegenwoordig niet mee aankomen. Taalontwikkeling noemen we dat. Leuk voor taalfanaten, minder boeiend voor studenten die een foutloos geschreven scriptie moeten opleveren. Gelukkig is hulp nabij. Scriptiementor.nl bijvoorbeeld. Een scriptie nakijken op taalfouten, dat is waar we goed in zijn.

Werkwijze

Via scriptiementor.nl kun je een verzoek indienen voor het nakijken van je scriptie op taalfouten en andere zaken. Er wordt dan contact met je opgenomen en besproken wat precies je wensen zijn. Ook wordt een prijsindicatie afgegeven. Het is mogelijk om naast een taalkundige check ook andere zaken van je scriptie te laten beoordelen. Denk aan opmaak, APA-eisen maar ook structuur. Bijvoorbeeld: vloeien de conclusies logisch voort uit de resultaten en het theoretisch kader?
Kortom, taalfouten laten nakijken van je scriptie begint bij scriptiementor.nl. We helpen je graag verder!